Next item Gastro Turismo

Étlap

kezdő fogások


Kacsamájterrine, barack chutney, vajas ánizsos kalács

A kacsamájat tokaji aszúval, sóval, borssal ízesítjük, röviden hőkezeljük. Terinne formába tesszük. Egy mustármagos, fűszeres barack chutneyt (ejtsd:csatni) főzünk,

amihez sárgabarackot, nektarint, őszibarackot használunk fel, citromnáddal, chilivel, gyömbérrel tesszük pikánssá.

A kalácsba pirított diót keverünk és formában kisütjük. Ebből adunk egy szeletet, amit vajon megpirítunk.

(Glutént, laktózt tartalmaz!Kalács nélkül gluténtól, laktóztól mentes!)

5400 Huf


Málnás-dinnyés paradicsom saláta, pácolt lajosi gomolya


Többféle koktélparadicsomot és dinnyét keverünk össze egy paradicsomos dresszinggel,


erre egy korianderes-chilis olajban pácolt lajosi gomolya sajtot teszünk és pirított napraforgóval megszórjuk.

(Gluténmentes!Laktózt tartalmaz!Vega!)


2700 Huf



LEVESEK


Kakasleves, májgombóc, zöldségek, gyufa tészta

A kakas helyi termelőtől érkezik hozzánk, egy klasszikus húslevest főzünk belőle,

amit másnap újra felteszünk, megint bezöldségelünk és főzünk bele újra egy kakast,így lesz tartalmas íze.

Májgombóccal, zöldségekkel, gyufatésztával tálaljuk.

(Glutént tartalmaz!Laktózmentes! Ha elhagyjuk a tésztát akkor gluténmentes is.)


2300 Huf 

Hideg barackkrémleves, kecskesajt, málna

A levest többféle barackból készítjük el: sárgabarack, őszibarack, nektarin. Fűszeres redukcióba tesszük a barackokat,

majd egy kevés yuzut (ejtsd:juzu ;japán citrus féle) adunk hozzá, majd az egészet összemixeljük.

Kecskesajttal és friss málnával tálaljuk. Javasoljuk összekeverni a levest és a sajtot.

(Gluténmentes! Laktózt tartalmaz!Ha elhagyjuk a kecskesajtot laktózmentes is. Vega)

1900 Huf



FŐÉTELEK


Páskom cézár saláta, tépett pirított beregi csirke, bacon, érlelt csurgódombi sajt


Készítünk sült fokhagymával, szardellával, fűszerekkel egy klasszikus cézár öntetet,

szívsaláta levelekkel átforgatjuk, ropogós bacont, érlelt sajtot adunk rá. A házi csirkét zöldfűszerekkel konfitáljuk és utána kicsontozzuk.

Ezt pirítjuk meg, majd adunk a salátához pirított rozsos krutont. 

(Glutént és laktózt tartalmaz! Kruton nélkül gluténmentes!)


3500 Huf


Harcsafilé, vajas zöldborsó, sült zöldségek, málnás vajmártás

A harcsafilét sóoldatba tesszük, hogy egyenletesen járja át a só és a bőrén megpirítjuk.

Készítünk egy zöldborsó pürét,amit pici mentával ízesítünk, majd nyári sült zöldségeket adunk mellé.

Fehérboros-málnás vajmártással tálaljuk. 

(Gluténmentes!Laktózt tartalmaz!)


4800 Huf  


Rántott kacsamájas borjúláb, burgonyapüré, sült saláta, kaprisjus

A borjúlábat zöldségekkel, hagymával, kakukkfűvel megfőzzük, leszedjük a csontról és kacsamájjal rétegezzük, préseljük.

Szeleteket vágunk belőle és pankó morzsába panírozzuk, sütjük. A burgonyapüréhez barna vajat adunk és ezzel tálaljuk.

A szívsalátát megpirítjuk, tálaláskor kaprisjus-vel (fűszeres hús redukció, ejtsd: zsü)meglocsoljuk,

és egy kapris, dijoni mustáros, snidlinges, citromos fűszervajat adunk hozzá.

(Glutént és laktózt is tartalmaz! Gluténmentes panírral is eltudjuk készíteni!)

5400 Huf


Szarvasgerinc, vadas krém, sült répa, nudli

A szarvasgerincet vajjal, kakukkfűvel megsütjük mindig mediumra.(Ezen tudunk változtatni, deígy veszít az élvezeti értékéből.)

Adunk mellé vadas krémet, amihez egy kis curryt adunk. A nudlit megsütjük az új répával együtt

és így adjuk a tányérra, majd jus-vel locsoljuk, pácolt ecetes mustármagot adunk még rá.

(Glutént és laktózt tartalmaz!)

7200 Huf



Rántott csontos mangalica karaj, rizi-bizi érlelt sajttal petrezselyemmel, bátyai vegyes savanyúsággal 

A mangalica tomahawk karajt (csontos karaj) sóoldatba tesszük, hogy egyenletesen járja át a só és így sokkal szaftosabb lesz.

Ezt pankó morzsába forgatjuk és kisütjük. A jázmin rizshez sok petrezselymet, vajat és zöldborsót adunk,

érlelt csurgódombi sajttal forgatjuk át és vegyes savanyúsággal kínáljuk. 


Glutént és laktózt is tartalmaz! Gluténmentes panírral is eltudjuk készíteni!)


5400 Huf



Rose kacsamell,zeller püré, sült barack, jus


A kacsamellet beirdaljuk, sóoldatba tesszük. Alacsony hőmérsékleten elkészítjük, hogy tálaláskor csak meg kelljen pirítani.

Mellé adunk egy citrusos zellerpürét. Sárgabarackot megpirítunk és barack ecetet adunk hozzá, ezt adjuk még az ételhez.

(Gluténmentes!Laktózt tartalmaz!)




4800 Huf



Érlelt marha hátszín, barna vajas burgonyapüré, nyári sült zöldségek,zöldborsó mártás


A szárazon érlelt magyar tarka hátszínt vajjal, kakukkfűvel a kívánt fokozatra megsütjük.

Ha a vendég nem jelzi, akkor mindig mediumra. Ehhez adunk egy barna vajas burgonyapürét és nyári sült zöldségeket.

Tálaláskor egy ízgazdag zöldborsó mártással és jus-vel locsoljuk meg.

(Gluténmentes!Laktózt tartalmaz!)


6900 Huf



Kakukkfüves citromos beregi csirkemell, sült paradicsommártás, linguine,érlelt csurgódombi sajt

A szárnytöves tanyasi csirkemellet sóoldatba tesszük, majd kakukkfűvelés citromhéjjal sousvide-ljuk.

Tálaláskor csak ropogósra pirítjuk. Készítünk többféle paradicsomból sok bazsalikommal, fokhagymával,

fehérborral egy sült paradicsommártást, amit egy teljes kiőrlésű linguine tésztával forgatunk össze.

Bőven megszórjuk érlelt csurgódombiManchego sajttal.

Külön kérésre gluténmentes tésztával is elkészítjük, ebben az esetben 25 perc az elkészítési idő.

(Gluténttartalmaz!Laktózmentes!) 


4300 Huf

DESSZERTEK


Csurgódombi és lajosi sajtok

Mézzel és házi lekvárral

(Gluténmentes!Laktózt tartalmaz!) 

2800 Huf


Diós nudli, angolkrém, házi lekvár


A burgonyás nudlit kifőzzük, majd egy vajas kalácsmorzsás, diós nádcukros morzsába forgatjuk.

Vaníliás angolkrémet adunk hozzá, amibe karamellizált fehércsokit adunk.

Házi baracklekvárt és egy kanál barack sorbet adunk mellé.

(Glutént, laktózt tartalmaz!)


2300 Huf


Csokoládé pie, eper sorbet, nyári gyümölcsök


Egy klasszikus csokipie(ejtsd:páj), amit egy kis kakaóbab törettel,tonkababbal és pici rummal megbolondítunk.

Mellé adunk egy citromnádas eper fagylaltot és nyári bogyós gyümölcsöket.

(Glutént, laktózt tartalmaz!)

2100 Huf



Telefon: +36 30 362 1194
8136, Lajoskomárom, Ozorai utca (3772/2 Hrsz)
NTAK nyilvántartási szám: PA21000078