Close
NTAK nyilvántartási szám: PA21000078 8136, Lajoskomárom, Ozorai utca (3781 Hrsz)
+36 30 362 1194

PÁSKOM 1802 GASZTROMŰHELY


Páskom 1802 - ÉTLAP

Foglalás


ASZTALFOGLALÁS:
+36 30/247 8316

NYITVATARTÁS
PÉNTEK 12:00 - 22:00
SZOMBAT 12:00 - 22:00
VASÁRNAP: 12:00 - 19:00


KEZDÉSHEZ


KACSAMÁJ BRULÉE, BODZÁS REBARBARA, SZŐLŐMAGLISZTES BRIÓS
2800,-huf

A kacsamáj krémet brulée formába tesszük és tálaláskor nádcukrot pirítunk rá. 

Bodza ecettel és bodza virággal rebarbara chutney-t készítünk hozzá.

(LAKTÓZT, GRUTÉNT TARTALMAZ!)


VIDÉKI SERTÉS TERRINE, SNIDLING MAJONÉZ,
VADKOVÁSZOS KENYÉR
2500,-huf

Klasszikus terrine-t készítünk császárhússal, lapockából, kolozsvári szalonnával.
Sós, omlós vajas tésztába burkoljuk és úgy tesszük a formába.
Amikor elkészült, koncentrált húslevessel töltjük fel a formát, amitől kellemes szaftos lesz.
Marinált zöldségeket, házi snidling olajból készített majonézt adunk hozzá.

(LAKTÓZT, GLUTÉNT TARTALMAZ!)


LEVESEK


KAKASLEVES, HÁZI METÉLT, KAKASHÚS, ZÖLDSÉGEK
2300,-huf

Kakasból, csirke és marhacsontból tartalmas levest készítünk, amit angol zellerrel, gombával,
petrezselyemmel, újhagymával, friss korianderrel, borssal, gyömbérrel gazdagítunk.
Házi metélt tésztát készítünk.
A kakas főtt húsát leszedjük, amiből egy karikát pirítunk meg és adjuk a metélttel és a zöldségekkel együtt a levesbe.

(LAKTÓZT, GLUTÉNT TARTALMAZ!)


CITRUSOS KARALÁBÉ KRÉMLEVES, PETREZSELYMES PESZTÓ,

ROPORGÓS HAJDINA
1900,-huf

a Karalábét mézzel, citromhéjjal zöldségalaplében Megfőzzük és olívaolajjal, verjus-vel mixeljük, majd átszűrjük.
Krémes petrezselyem pesztót és paprikás hajdinát adunk bele tálaláskor.

(VEGÁN, LATÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES!)


FŐÉTELEK


PRÉSELT SÜLT CSIRKE, ÚJHÁZI ZÖLDSÉGEK, SÜLT SALÁTA
4800,-huf

A csirkét kicsontozzuk és a leeső részeket ledaráljuk, majd ebből készítünk egy prádot sok zöldfűszerrel,
citromhéjjal, kacsamájjal, ezt aztán egy kiterített csirkére kenjük.
Erre ráfordítunk egy másik csirkét, amit aztán sütőbe teszünk és alacsony hőmérsékleten préselés mellett megsütünk.

a zöldségeket tartalmas levesben tálaljuk, melyet előtte kakukkfüves vajon sütöttünk.

(LAKTÓZT TARTALMAZ!)


SZÜRKEHARCSA FILÉ “MOLNÁRNÉ”, KAPRIS BARNAVAJ,
KARFIOLKRÉM, ROPOGÓS KARFIOL
5700,-huf

A harcsafilét vajon megpirítjuk, majd kaprit, citromot, petrezselymet adunk rá.
Mellé karfiolkrémet és ropogós morzsában sült karfiolt tálalunk.

(LAKTÓZT, GRUTÉNT TARTALMAZ!)


MANGALICA KARAJ PARASZT SONKÁVAL és CSURGÓDOMBI TRAPPISTÁVAL TÖLTVE, BARNAVAJAS BURGONYA PÜRÉ,CITRUSOS SALÁTALEVELEK
5800,-huf

A mangalica karajt betöltjük házi paraszt sonkával, valamint csurgódombi sajttal és vajas olajban kisütjük.
A burgonya püréhez sok barna vajat, tejfölt adunk és pár szem sült fokhagymát.
 A saláta leveleket tokaji ecetes dresszinggel forgatjuk össze.

(LAKTÓZT, GRUTÉNT TARTALMAZ!)


SZARVASPÖRKÖLT, MEDVEHAGYMÁS DÖDÖLLE,
HÁZI ECETES ZÖLDSÉGEK
5900,-huf

A szarvas lábszárat megkötözzük, majd körbe sütjük és a zsírjában halászlé módján elkészítjük a pörköltet.
A jó szafthoz
egy kevés sertés körmöt is főzünk.
A dödöllét kukoricaliszttel készítjük és 
medvehagyma pestót adunk hozzá.

(LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES!)


ZÖLDBORSÓ SALÁTA, MENTA, EPER, KECSKESAJT,
BODZÁS DRESSZING
3900,-huf

A friss salátához menta leveleket, sok friss borsót, borsó hajtást, epret adunk,
majd átforgatjuk egy bodza ecetes dresszinggel.
Hozzá krémes etyeki friss kecskesajtot kanalazunk.

(LAKTÓZT TARTALMAZ, GLUTÉNMENTES!)


PETREZSELYMES HÁZI TÉSZTA, VAJAS ZÖLDBORSÓ,
ÉRLELT CSURGÓDOMBI SAJT, LÁGYTOJÁS, SÜLT SZALONNA
3900,-huf

A friss tésztát petrezselyemmel nyújtjuk ki, majd nagyobb lapokra vágjuk és frissen tálaláskor főzzük ki.
Készítünk egy könnyű zöldborsó velutét, amibe sok újhagymát, mentát, petrezselymet, sós citromot adunk,
ezt forgatjuk át a kifőtt tésztával.
Ehhez adjuk a lágytojást, amire sok frissen reszelt tormát és ropogósra sütött szalonnát szórunk.

(LAKTÓZT, GRUTÉNT TARTALMAZ!)


DESSZERTEK


MÁLNÁS SOMLÓI POHÁRDESSZERT
2300,-huf

Egy klasszikus desszert alakul át könnyű pohárkrémmé,
amihez málnakrémet adunk. Kerül bele egy liszt nélküli diós piskóta, főzött aszús diókrém,
vanília krém, sok csoki és tejszínhab, dió ropogóssal.

(LAKTÓZT TARTALMAZ, GLUTÉNMENTES!)


TÚRÓS PALACSINTA, TEJFÖL FAGYLALT,

LIKŐRÖS CSERESZNYE KOMPÓT
2300,-huf

Frissen sütünk egy palacsinta tésztát, ebbe töltjük bele a túrókrémet és feltekerjük,
a tetejére cukrot karamellizálunk.
Készítünk mellé egy tejföl fagyit és fűszeres likőrös cseresznye kompótot.

(LAKTÓZT, GLUTÉNT TARTALMAZ!)


TERMELŐI SAJTVÁLOGATÁS, ECETES SZILVA, REBARBARA
3400,-huf

A sajtokat Isztimérről, Etyekről és Lajoskomáromból szerezzük be,
van benne lágysajt, kék sajt, érlelt kemény sajt is.
Hozzá készítünk ecetes szilvát, ami pikáns édes savanykás ízű csemege,
remekül kiegészíti a sajtok zsírosságát.

(LAKTÓZT TARTALMAZ!)

Telefon: +36 30 247 8316
E-mail: gasztromuhely @ paskom1802.hu
8136, Lajoskomárom Parti pincék
NTAK nyilvántartási szám: PA21000078
NYITVATARTÁS
PÉNTEK 12:00 - 22:00
SZOMBAT 12:00 - 22:00
VASÁRNAP: 12:00 - 19:00