Étlap
Előétel, Levesek
Marhapofa kacsamáj krémmel, hagyma lekvár, vajas kalács A marhapofát vörösboros, zöldséges szaftban megfőzzük, szétszedjük szálaira, a boros szaftból adunk hozzá még, majd kacsamájjal, zöldfűszerekkel összekeverjük és formában pihentetjük. Fűszeres hagymalekvárt, és kalácsot készítünk hozzá. (Laktózmentes, glutént tartalmaz!) 3200 HUF Erdei gombakrémleves, pácolt gombák, diópesztó Készítünk egy fehérboros, hagymás alapot zöldfűszerekkel, amire rátesszük a gombákat, mustárt, római köményt, tört koriandermagot és zöldségalaplével készre főzzük. Citromhéjat, pici mézet, tejszínt adunk még hozzá turmixolás előtt. A gombákat zöldfűszerekkel együtt lepirítjuk, majd egy fehérborecetes pácba tesszük. A diót megpirítjuk, leforrázott petrezselyemzöldet, érlelt sajtot, fokhagymát, mézet, dijoni mustárt, sót, borsot, olívaolajat adunk hozzá és összemixeljük. (Laktózt tartalmaz, gluténmentes!) 1800 HUF Kacsahúsleves, májgombóc, zöldségek, cérnametélt A kacsát helyi gazdától szerezzük be, egy majdnem klasszikus húslevest főzünk annyi különbséggel, hogy a kacsát megsütjük, úgy adjuk a levesbe. Kakukkfűvel, gyömbérrel ízesítjük még. (Laktózmentes, glutént tartalmaz!) 2500 HUF
Főételek Vörösboros kakaspörkölt, házi nudli, szívsaláta citrusos dresszinggel Készítünk kakascsontból egy nagyon tartalmas pörköltalapot, amibe redukált vörösbort adunk és kevés szalonnát. Ebbe az alapba tesszük bele a faszénen megpirított kakasmellet, combot és szárnyat. Szűrjük a szaftot, hogy jó selymes legyen. A nudlihoz az ordát tojással, kukoricaliszttel, érlelt sajttal összekeverjük és kiszaggatjuk, majd gőzöljük. A szívsalátát egy citrusos dresszinggel meglocsoljuk. (Laktózt és glutént tartalmaz!) 6100 HUF Kacsamell, fügés káposztás tekercs, zeller, szilvás jus A kacsamellet sous videban készítjük el 58 fokon 50 percig, majd megpirítjuk a bőrét, a káposztát, mint egy párolt káposztát úgy készítjük el és aszalt fügével átkeverjük, a tészta lapba tekerjük, majd ropogósra sütjük. Sült zellerpürét és szilvalével és szilvalekvárral, zöldfűszerekkel elkészített just adunk mellé. (Laktózt és glutént tartalmaz!) 5600 HUF Sajttal, érlelt sonkával töltött csirkemell, édesburgonya, vargányás krokett A csirke mellet megnyitjuk, csurgódombi sajttal és érlelt sonkával betöltjük. Sous videljuk és tálaláskor megsütjük. Az édesburgonyát megsütjük, lemixeljük gyömbérrel, citromnáddal és keleti fűszerekkel. A kroketthez megsütjük a burgonyát, majd áttörjük és hagymával, fűszerekkel lepirított vargányát adunk hozzá, morzsába forgatjuk és kisütjük. (Laktózt és glutént tartalmaz!) 5200 HUF Lassan sült sertés tarja, brassói burgonya, téli csalamádé A sertés tarját sóoldatba tesszük, utána faszénen jó erősen körbe sütjük és sous videban készítjük el. A brassói burgonyához készítünk egy szalonnás, hagymás, fokhagymás alapot. A többi hozzávalót faszén felett megsütjük és utána összefőzzük, átforgatjuk a megsütött burgonyával. Általunk készített téli csalamádéd adunk mellé. (Laktóz és glutén mentes!) 5500 HUF Rántott csurgódombi sajt, édesburgonya krém, sült szívsaláta, szőlő A sajtunkat panko morzsába forgatjuk és így sütjük ki. Az édesburgonyát megsütjük és lemixeljük gyömbérrel, citromnáddal és keleti fűszerekkel. A szívsalátát sózzuk, borsozzuk, majd megpirítjuk és egy citromos dresszinggel meglocsoljuk. (Laktózt és glutént tartalmaz!) 3800 HUF
Desszertek
Diós nudli, angolkrém, házi lekvár, barack sorbet A burgonyás nudlit kifőzzük, egy vajas, kalácsmorzsás, diós, nádcukros morzsába forgatjuk. Vaníliás angolkrémet adunk hozzá, amibe karamellizált fehércsokit adunk. Házi baracklekvárt és egy kanál barack sorbet adunk mellé. (Glutént, laktózt tartalmaz!) 2500 HUF Sült vaníliakrém, szeder, mákfagylalt A tejhez, tejszínhez sok tojást és fűszereket adunk, ezt alacsony hőmérsékleten megsütjük. Készítünk szederkrémet, édesmorzsát és egy mákfagylaltot. Ezeket adjuk a vaníliakrémünkre. (Glutént, laktózt tartalmaz!) 2500 HUF
|





