Close
NTAK nyilvántartási szám: PA21000078 8136, Lajoskomárom, Ozorai utca (3781 Hrsz)
+36 30 362 1194

PÁSKOM 1802 GASZTROMŰHELY


Páskom 1802 - ÉTLAP

Foglalás


ASZTALFOGLALÁS:
+36 30/247 8316

NYITVATARTÁS
PÉNTEK 12:00 - 22:00
SZOMBAT 12:00 - 22:00
VASÁRNAP: 12:00 - 19:00


MENU
PÁSKOM 1802


KEZDÉSHEZ

Kacsamáj brulée, bodzás rebarbara, szőlőmaglisztes briós

2800 HUF

A kacsamájkrémet brulÉe formába tesszük és tálaláskor nádcukrot pirítunk rá.
Bodza ecettel és bodza virággal rebarbara chutney-t készítünk rá.

(Laktózt, glutént tartalmaz!)

Tésztában sült sertés pástétom, snidling majonéz, ecetes zöldségek

2500 HUF

Egy klasszikus terinne-t készítünk császárhússal, lapockából, kolozsvári szalonnával.
Sós, omlós, vajas tésztába burkoljuk és így tesszük a formába.
Amikor elkészült, egy koncentrált húslevessel töltjük fel a formát, amitől kellemes szaftos lesz.
Marinált zöldségeket, házi snidling olajból készített majonézt és pirított vadkovászos kenyeret kínálunk hozzá.

(Laktózt, glutént tartalmaz!)

LEVESEK

Kakasleves, házi metélt, kakashús, zöldségek

2300 HUF

Kakasból, csirke és marhacsontból készítünk egy tartalmas levest, amit angol zellerrel, gombával, petrezselyemmel,
újhagymával, friss korianderrel, borssal, gyömbérrel, chilivel gazdagítunk.
Házi metélttésztát készítünk. A kakas főtt húsát leszedjük, csirke práddal és zöldfűszerekkel összekeverjük, formában kigőzöljük.
Ebből egy karikát pirítunk meg, ezt adjuk a metélttel és a zöldségekkel együtt a levesbe.

(Laktózt, glutént tartalmaz!)

Karalábé krémleves, medvehagymás nokedli, sós citrom

1900 HUF

a Karalábét tejjel, mézzel, citromhéjjal zöldségalaplében főzzük meg és olívaolajjal, verjus-vel mixeljük le, majd átszűrjük.
Tálaláskor felhabosítjuk, medvehagyma pesto-val begyúrt nokedlit szaggatunk, és sós citromot adunk hozzá.

(Laktózt, glutént tartalmaz!)


FŐÉTELEK

Préselt sült csirke, Újházi zöldségek, sült saláta

4800 HUF

A csirkét kicsontozzuk és a leeső részeket ledaráljuk, majd ebből készítünk egy prádot sok zöldfűszerrel, citromhéjjal, kacsamájjal.
A prádot egy kiterített csirkére kenjük, amire ráfordítunk egy másik csirkét, melyeket aztán sütőbe teszünk
és alacsony hőmérsékleten préselés mellett megsütünk.
A leszedett bőrt két lemez között ropogósra sütjük, a csontokból főzünk egy erős levest
és ebben tálaljuk a zöldségeket, amiket kakukkfüves vajon sütöttünk.

Laktózt tartalmaz!

Füstölt pisztráng filé, sóska, rozsos kruton, csepegtetett tejföl

5700 HUF

A pisztrángot megfüstöljük egy kevés gyümölcsfaforgáccsal,
köretként pedig egy zöldmártást készítünk sóskával, asztalt olívával, friss tormával és füstölt olívaolajjal.

(Laktózt, glutént tartalmaz!)

Mangalica karaj paraszt sonkával és csurgódombi trappistával töltve,
barnavajas burgonya püré, citrusos salátalevelek

5800 HUF

A mangalica karajt betöltjük házi paraszt sonkával, valamint csurgódombi sajttal és vajas olajban kisütjük.
A burgonya püréhez sok barna vajat, tejfölt adunk és pár szem sült fokhagymát.
A saláta leveleket tokaji ecetes dresszinggel forgatjuk össze.

(Laktózt, glutént tartalmaz!)

Szarvaspörkölt, medvehagymás dödölle, házi ecetes zöldségek

5900 HUF

A szarvas lábszárat megkötözzük, majd körbe sütjük és abban a zsírban halászlé módszerrel elkészítjük a pörköltet.
Ahhoz, hogy jó szaft legyen egy kevés sertés körmöt is főzünk.
A dödöllét kukoricaliszttel készítjük, hogy ne legyen olyan nehéz és medvehagyma pestot adunk hozzá.
Tálaláskor a pörköltre készítünk egy frissítőt fokhagymából, sós citromból, petrezselyemből, hegyes erősből.

Laktóz és gluténmentes!

Grillezett spárga-karalábé saláta, hajdina, lestyános etyeki kecskesajt

4100 HUF

A spárgát faszénen sütjük, majd egy tökmagolajos marinádot, a hajdinát picit megfőzzük,
forró olajban ropogósra sütjük és forrón még füstölt paprikát teszünk rá.
Az ordát lestyánnal citromhéjjal, snidlinggel, érlelt sajttal bekeverjük.
A karlábét megpirítjuk és az egészet összeforgatjuk a salátával.

Laktózt tartalmaz!

Petrezselymes házi tészta, vajas zöldborsó, érlelt csurgódombi sajt, lágytojás, sült szalonna

3900 HUF

A friss tésztát petrezselyemmel nyújtjuk ki, majd nagyobb lapokra vágjuk és frissen tálaláskor főzzük ki.
Készítünk egy könnyű zöldborsó velutét amibe sok újhagymát, mentát, petrezselymet, sós citromot adunk,
ezt forgatjuk át a kifőtt tésztával.
Ehhez adjuk a lágytojást amire sok frissen reszelt tormát és ropogósra sütött szalonnát szórunk.

(Laktózt, glutént tartalmaz!)


DESSZERTEK

Málnás somlói pohárdesszert

2300 HUF

Egy klasszikus desszert alakul át könnyű pohárkrémmé, amihez málnakrémet adunk.
Kerül bele egy liszt nélküli diós piskóta, főzött aszús diókrém, vanília krém, sok csoki és tejszínhab, dió ropogóssal.

(Laktózt, glutént tartalmaz!)

Túrós palacsinta, tejföl fagylalt, mazsola kompót

2300 HUF

Frissen sütünk egy palacsinta tésztát, ebbe töltjük bele a túrókrémet és feltekerjük, megszórjuk cukorral és rákaramellizáljuk.
Készítünk mellé egy tejföl fagyit, egy édes szirupos mazsola kompótot és ezekkel tálaljuk.

(Laktózt, glutént tartalmaz!)

Termelői sajtválogatás, ecetes szilva, dió

3400 HUF

A sajtokat Isztimérről, Etyekről és Lajoskomáromból szerezzük be, van benne lágysajt, kék sajt, érlelt kemény sajt is.
Hozzá készítünk ecetes szilvát, ami pikáns édes savanykás ízű csemege, remekül kiegészíti a sajtok zsírosságát.

Laktózt tartalmaz!




Telefon: +36 30 247 8316
E-mail: gasztromuhely @ paskom1802.hu
8136, Lajoskomárom Parti pincék
NTAK nyilvántartási szám: PA21000078
NYITVATARTÁS
PÉNTEK 12:00 - 22:00
SZOMBAT 12:00 - 22:00
VASÁRNAP: 12:00 - 19:00